Ideja o otvaranju agencije nastala je kroz potrebu da u svijetu iznajmljivanja kuća i apartmana napravim razliku u odnosu na uvjete i načine poslovanja, koje sam do tada imala prilike upoznati kao privatna iznajmljivačica. S jedne strane nisam bila presretna odnosom velikih agencija, koje iz sasvim razumljivih razloga nemaju vremena, ni želje, posvetiti se privatnom iznajmljivaču u dovoljnoj mjeri. Za svaki korak ili nedoumicu nisam se osjećala niti zaštićeno, niti informirano, stoga sam odlučila nešto poduzeti i promijeniti. Logičan nastavak priče bio je otvoriti agenciju i svojim uvjerenjima, stavovima i predanošću donijeti prepoznatljivu razliku na turističkom tržištu.

S druge strane ako pričamo o gostima, oni su često prepušteni sami sebi, nakon što izvrše rezervaciju smještaja preko neke od agencija. Sami moraju prikupljati informacije, tražiti pogodne plaže za njih i obitelj itd. Moje iskustvo kroz komunikaciju s vlastitim gostima dalo mi je naslutiti koliko gostu znači, i koliko je zahvalan na kvalitetnoj dodatnoj informaciji o destinaciji na koju dolazi. Uvidjela sam da recenzije koje dobivam i zadovoljstvo gostiju, ovise o tome koliko im pažnje i informacija posvetim. Shvatila sam da kroz relativno minimalan angažman postižem znatno veće zadovoljstvo gosta i što je još bolje, veću popunjenost i financijski prihod.

Nakon kraćeg promišljanja i propitivanja same sebe, rekoh, pa zašto ne bi spoznaje i znanja stečena kroz vlastito iznajmljivanje, pretočila u poslovni model, koji će meni, iznajmljivačima s kojima ću surađivati i njihovim gostima pružiti s jedne strane zadovoljstvo, a s druge strane, poslovni uspjeh.

Odluka je donesena i online agencija Travel Istria, s drugačijim pristupom otvorena je ……….. Moja je želja i cilj da moji iznajmljivači, s jedne strane osjećaju moju dobru volju i predanost da im pomognem savjetom i znanjem u svakoj situaciji. S druge strane gostima u startu pružam jedan neindustrijski osjećaj dobrodošlice, kroz informacije i individulani pristup skrojen po mjeri, na njihovo zadovoljstvo, ali i zadovoljstvo iznajmljivača kod kojih dolaze, jer se sada oni ne moraju time baviti, kao što sam to morala ja.

Vjerujemo da je za uspješno poslovanje i zadovoljnog gosta zbilja važan siguran i bezbrižan domaćin koji mu se može posvetiti. Našom podrškom i znanjem želimo našim iznajmljivačima pružiti iskustvo takvog osjećaja, kako bi gost koji boravi kod njih mogao provesti odmor baš onako kako glasi i naš slogan … “Stay with a smile – boravite s osmijehom”.