Konoba Vorichi nalazi se u mjestu Orihi a ime je dobila po starom talijanskom nazivu sela. Danas u Orihima, udaljenim cca. 8 km od Barbana, 7 km od Svetvinčenta i oko 18 km od Vodnjana, živi tek stotinjak stanovnika.
Nakon 15 godina rada i stvaranja u Italiji, vlasnica Tamara Ljubić vratila se u rodnu Pulu i zajedno s bračnim partnerom, osmislila je jedinstvenu gastronomsku priču i upravo u tom malom mjestu, iz kojeg vuče korijene Tamarina obitelj, na prekrasnoj lokaciji uz vinograde svojih nonića, otvorila konobu Vorichi.

Tamara i Filippo dolaze iz jednog sasvim drugačijeg poslovnog svijeta, no velika ljubav prema eno-gastronomiji, izvornim okusima i mirisima koje možete pronaći u Istri, navela ih je da kreiraju jedinstvenu fuziju stilova hrane koja se uklapa u ugodno opuštajući ambijent i prirodu u Orihima. Kao i svaki početak, bilo je teško pokrenuti konobu koja će nuditi nešto drugačije, jedinstveno ponajviše jer su Orihi poprilično udaljeni od vreve turističkih centara i kupališta.

Upravo su ih ljubav prema poslu i vjera u izvornost i kvalitetu bili vodilja zahvaljujući kojoj i dalje ustrajno rade, stvaraju te postižu značajne rezultate. Konoba Vorichi je doista drugačija i zadovoljit će sva vaša čula, a mali tim koji stvara jela i opušteni ugođaj omogućit će da se opustite od svakodnevnog stresa u ovoj seoskoj idili. Vjetar u leđa ovom timu daju pozitivne povratne informacije koje dolaze od gostiju koji se svake godine vraćaju.

Gosti su njihova inspiracija i poticaj da nastave stvarati, kreirati inovacije u gastronomiji povezujući istarske i talijanske okuse u neke novo recepte i kombinacije. Tima Vorichi nikad ne prestaje s radom jer 24 sata je premalo ne bi li se stvorio jedinstveni doživljaj zbog kojeg ćete se lako vraćati u ovu konobu. I sami kao gastronomadi, u trenucima opuštanja i putovanja, nastavljaju upijati i učiti, stvarajući mogućnosti za nove gastronomske doživljaje koje unose u jela konobe Vorichi. Osobno biraju svaku namirnicu, traže najbolje ne samo za jela već i za široku paletu pića koje nude.

Posebnu pozornost polažu na otkrivanje nekih drugačijih, možda zaboravljenih namirnica. Jelovnik nudi mješavinu tradicionalnih i popularnih jela predstavljenih na novi način uz izbor visoko kvalitetnih proizvoda.

U jelima je naglašena autohtonost namirnica te nastoje da je izvor istih u krugu od 20 km. Kada kvalitetan proizvod nije moguće naći u blizini, isti potraže kod najkvalitetnijih proizvođača. Vorichi tim brine o detaljima i okusima, tako je i njihov svakodnevno svježi kruh, poslastica koje se radi od 5 vrsta brašna iz mlina u Pazinu.

Domaća ručno rađena tjestenina predstavlja zasebnu priču koja se gostu poslužuje u obliku domaćih fuža, njoka,
pljukanca, tagliatella, raviola
… koji svi redom odlikuju izvrsnom kvalitetom i okusima.

Roštilj na drva mjesto je gdje se pripremaju izvrsna mesna i riblja jela. U ponudi se nalaze, osim klasičnih istarskih mesnih poslastica kao što su domaće kobasice i ombolo, najukusniji bifteci, pravi T-bone steak, tagliate od black angus govedine i ostala mesna jela. Probajte svježu ribu s roštilja, a po narudžbi rade se i jela pod pekom. Hladna i topla predjela, glavna jela i cjelokupna ponuda, zasitit će i zadovoljiti sva vaša osjetila, no zasigurno nećete moći odoljeti slasticama te vrhunskim pićima ili digestivima. Isprobajte domaću rakiju ili neke od najboljih barikiranih komovica iz Istre kao što su Ottocento Clai i DeGrassi Gran Riserva te inozemne kao što je rum Abuelo, Diplomatico, gin Hammer & Soon, Chartreuse 1605 te mnoga druga pića iz ponude.

Nakon svega što je rečeno, ostaje vam samo da pozovete na broj 099 2294 300 i da dođete u Orihe.